Articles Comments

New World Order | Croatia » VIJESTI Hrvatska » Bandić na meti USKOK-a: Došao i njegov red !

Bandić na meti USKOK-a: Došao i njegov red !

Krenuo obračun s Bandićem, smiješi mu se Sanaderova sudbina

ZAGREBAČKA policija u ponedjeljak je upala u prostorije Gradske skupštine kako bi pročešljala dokumentaciju, koja bi mogla dokazati nelegalne izmjene prostornog plana grada Zagreba kojima je cilj bio pogodovanje krupnom kapitalu, doznaje Index.

Priča je već poznata, o famoznoj Greti Augustinović-Pavičić, bivšoj tajnici gradske Skupštine, navodnoj glavnoj izvršiteljici nelegalnih izmjena GUP-a koji su takovi

izmijenjeni išli na ruku investitorima, a na višemilijunsku štetu grada.

Greta Augustinčić-Pavičić u telefonskom razgovoru za Index ustvrdila je da do sada nije razgovarala sa istražiteljima vezano za sumnje oko nelegalnih izmjena GUP-a.

Kad neće Bandić, hoće policija

Podsjetimo, kako se i ranije pisalo u medijima, pod izlikom ispravaka u GUP-u su se povećavale izgradive površine iako je Gradska skupština drugačije odlučila.

SDP-ov Tomislav Saucha prije nešto više od mjesec dana apelirao je na gradonačelnika Bandića da naloži pročelnicima da dostave ispravke tih dokumenata prostornog uređenja ako smatra da su učinjeni po zakonu. Bandić ih nije dostavio, ali je zato po njih jučer došla policija. Saucha je tada upozorio i da na dokumentima stoje potpisi pročelnika nadležnih ureda, tajnika Poglavarstva te jednog arhitektonskog studija, a na svima je, kaže, potpis i pečat tadašnje tajnice Gradske skupštine Grete Augustinović-Pavičić.

bivša tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović-Pavičić

Krenuo obračun s Bandićem, smiješi mu se Sanaderova sudbina

Policija je jučer pretražila prostorije zagrebačke Skupštine po nalogu USKOK-a, i to zbog niza kaznenih prijava podnijetih protiv Milana Bandića.

Je li na pomolu konačno i obračun s prvim čovjekom Zagreba? Tijekom proteklih godina protiv Bandića se nakupilo prilično prijava pa bi sudbina bivšeg šefa zagrebačkog SDP-a mogla frapantno nalikovati ovoj bivšeg šefa HDZ, dakako, bude li dovoljno političke volje, a nje, kako se vidi, ne bi trebalo nedostajati.

Tajming za Bandićev pad je savršen, a za spas njegove političke sudbine malo tko će se boriti. Od njega peru ruke i nekadašnji službeni stranački kolege, ali i oni, nazovimo ih, “neslužbeni” kolege iz vladajućeg HDZ-a.

HDZ prije izbora želi čistu situaciju, treba eliminirati Keruma i Bandića

Ne zaboravimo pri tom ništa manje bitnu činjenicu da je pred nama izborna godina. U potrazi za političkim partnerom sličnog ideološkog obrasca vladanja Bandić ima logičnog saveznika u splitskom gradonačelniku Željku Kerumu, koji mu je kompatibilan iz više razloga.

Taj tandem mogao bi se pokazati vrlo opasnim za vladajući HDZ na predstojećim izborima te bi aferama, uhićenjima i zatvorskim presudama kompromitiranoj stranci, čiji se rejting među narodom sve više topi usprkos “beskompromisnoj” borbi protiv korupcije, mogao itekako naštetiti oduzimanjem znatnog dijela biračkog tijela.

Tradicionalni HDZ-ovi glasači ionako se puno lakše mogu identificirati s njima dvojicom, nego aktualnim čelništvom svoje stranke. Bandić na sjeveru, Kerum na jugu, predstavljaju za HDZ nepogodu koju što prije moraju riješiti.

Augustinčić-Pavičić: Holjevac je sve znala!

Greta Augustinčić-Pavičić : "nije točno da Tatjana Holjevac za "to" nije znala"

Greta Augustinčić-Pavičić uputila je danas demantij na napise objavljene u medijima da je ispitana od strane USKOK-ovih istražitelja te da je odgovornost prebacila na gradonačelnika Milana Bandića govoreći im da je ispravke potpisivala “zbog investitora”. “(…) pod materijalnom i kaznenom odgovornošću tvrdim da me do trenutka pisanja ovoga demantija niti Policija RH ni USKOK niti ijedna druga institucija nisu pozvali na obavijesni razgovor ili davanje iskaza vezano uz objave ispravaka prostornih planova u Službenom glasniku Grada Zagreba”, stoji u demantiju.

Augustinčić-Pavičić nastavlja i kako nije točno da Tatjana Holjevac za “to” nije znala. “Točno je da su svi akti pripremljeni za objavu u Službenom glasniku Grada Zagreba prije objave dostavljeni predsjednici Gradske skupštine. Podsjećam vas da su navedeni ispravci javno objavljivani u Službenom glasniku Grada Zagreba svih ovih godina i da nitko od nadležnih institucija za nadzor, gradskih zastupnika niti bilo tko drugi nije postavio pitanje zakonitosti objavljenih ispravaka sve do promjene političkih odnosa u Gradu Zagrebu”, ističe Augustinčić-Pavičić.

“Očekujem da će institucije pravne države obaviti svoj posao”

Augustinčić-Pavičić: "Očekujem da će institucije pravne države obaviti svoj posao"

Bivša tajnica navodi kako nije kontaktirana prije objave demantiranih činjenica u dvama dnevnim listovima što ona smatra grubim i namjernim izbjegavanjem iznošenja istine. “U tekstu članka nisu objavljni razlozi zbog kojih su se ispravci tehničkih grešaka objavljivali, a koji su navedeni u objavljenom Zaključku Gradonačelnika o davanju mišljenja na Prijedlog zaključka (Izvješće povjerenstva) Gradskoj skupštini Grada Zagreba od 29. studenog 2010.”. (“Navedeni zaključak se može pronaći na web stranici Grada Zagreba www.zagreb.hr pod Akti gradonačelnika”).

“Takvim iznošenjem neistina i nepotpunim informiranjem javnosti nanosi se šteta mom ugledu i časti, blati me se i osuđuje bez ikakvih dokaza. Očekujem da će institucije pravne države i u ovome slučaju obaviti svoj posao u cijelosti u skladu sa zakonom i svojim ovlastima”, ističe Augustinčić-Pavičić.

(index.hr) by D.L.

Visa, Mastercard i PayPal su instrumenti američke vanjske politike !
NAČETA DEMOKRACIJA U SAD-U: Studentima 'savjetuju' da ne čitaju Wikileaks

Filed under: VIJESTI Hrvatska

 
reklama